Warning: include_once() [function.include-once]: open_basedir restriction in effect. File(/usr/share/php/PEAR5.php) is not within the allowed path(s): (/var/www/web4) in /var/www/web4/web/libraries/pear/PEAR.php on line 766

Warning: include_once(/usr/share/php/PEAR5.php) [function.include-once]: failed to open stream: Operation not permitted in /var/www/web4/web/libraries/pear/PEAR.php on line 766

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening 'PEAR5.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/web4/web/libraries/pear/PEAR.php on line 766
Добредојдовте во ЕДЕН поинаков свет
English French German Italian Portuguese Russian Spanish

 

“ЕДЕН“ упатува повик за соработка до оние читатели на сајтот кои поседуваат интересни информации, истражуваат и имаат сопствено мислење за теми кои се обработуваат на овие страници или пак имаат преводи на македонски од статии објавени на други сајтови, блогови, часописи... да земат учество во понатамошното креирање и развивање на сајтот. Администраторите ќе ги разгледаат пристигнатите материјали и ќе ги објават оние кои се во склад со информациите кои веќе се нудат, а авторите или преведувачите кои ќе бидат најактивни ќе добијат своја рубрика и статус на уредници на истата. За повеќе информации или испраќање на материјалите контактирајте го администраторот на еден...

Духовна Наука Picture Film

Spirit Science: Patchman
Spirit Science е видео серијал во кој преку анимираниот карактер Patchman ќе бидете одведени на патување во непознатото, ќе ги разгледате многуте основи за тоа што значи да се биде духовен. Чакри, Мисли, Сакрална геометрија, па дури и Атлантида Happy smiley сите тие теми и уште многу повеќе се тема на распит во оваа интересна анимирана серија.

 

 

 
ПРЕОБРАЖЕНИЕ 2010

***ПРЕОБРАЖЕНИЕ 2010***

(*МАКЕДОНИЈА 2010 – ВОЗНЕСЕНИЕ ВО ЕДЕН*)

============================================================================

ЗАЕДНИЧКИ МЕДИТАЦИИ; МОЛИТВИ; ИНВОКАЦИИ; ДУХОВНИ ВЕЖБИ; ДИШЕЊЕ, ОМЕЊЕ & ПЕЕЊЕ... и сè останато...

 
Орбело

Пред два месеци од печат излезе романот Орбело од двајца млади автори Гонев Ѓоре и Трајков Петар. Читачката публика во Македонија доби домашен роман со езотеричка тематика.

 
Вистината за ХПВ - втор дел
ВОВЕД

Во првиот дел од анализата во врска со ХПВ вакцината се служев со извори на информации кои се официјално прифатени како меродавни за оние кои ја пропагираат вакцината како корисна. Иако најголемиот број од документите кои ги користев ја пропагираат ХПВ вакцината како безбедна и ефикасна и застануваат во нејзина одбрана, се обидов да ги издвојам најкарактеристичните недоследности кои всушност го покажуваат спротивното, а никој од поддржувачите на вакцината не сака ниту да ги чита, ниту да разговара за нив, иако тие податоци стојат во официјалните документи.

Во продолжение ќе ви презентирам еден сосема поинаков пристап кон ХПВ, бидејќи, истражувајќи подлабоко на таа тема дојдов до нови, многу интересни сознанија.

 
БЕЗДУХОВНИ ЛУЃЕ Picture

Фотографија од: Alexandra Venturanza Lapa

montalk.net »27 април 09

Празни луѓе. Луѓе кукли. Роботи. Органски портали. Личности од позадина. Зошто воопшто постојат овие термини? Морале да бидат измислени поради потребата на оние кои независно забележале еден ист збунувачки феномен, за кој не постои официјално име: на некои луѓе се чини дека им недостасува нешто многу важно внатре во нив. Иако не се нужно помалку интелигентни, успешни, или физички здрави од било кој друг, тие сепак, не покажуваат индикација дека поседуваат било какви повисоки компоненти на свеста.

Со текот на годините имам добиено писма од читатели кои дојдоа до истиот заклучок. Тие забележале дека некои луѓе се чудно еднодимензионални и шупливи од внатре. Оваа опсервација не е тешко да се пропушти, но лесно е да се рационализира, особено во современото општество кое е прилично со испран мозок од политички коректниот но, нереален концепт дека сите се сосема еднакви на секаков начин, што ги игнорира функционалните разлики како последица на животната средина, генетиката, и што е најважно, метафизичките фактори.

 

 
Македонците во библијата Picture

 

Преку ноќта имаше Павле видение: стоеше пред него еден човек, Македонец, кој го молеше и му велеше: “Премини во Македонија и помогни ни!” Делата на апостолите 16,9.

 


 

Кога пред многу години, како дете, чепкајќи по фиоките на мојот татко, пронајдов една мала Библија, македонски превод на Новиот Завет, детски заинтересирано ја отворив и меѓу првите текстови кои ги забележав беа зборовите на Македонецот упатени кон апостол Павле: “Премини во Македонија и помогни ни!” Во тој миг, бидејки моето познавање за Библијата беше мало но сепак доволно да сфатам дека ова е стара книга, се прашав: Кој е овој Македонец? Немајќи на ум ниту еден мој постар предок, си го замислив дедо ми. Подоцна, кога моите сознанија за Библијата пораснаа, открив дека сум имал многу “дедовци” во Библијата и како што неодамна некој ми рече - Македонците после Евреите се еден од најспомнуваните народи во Библијата. Затоа овој текст е посветен на тие храбри и одважни луѓе кои со својата чесност и верност не задолжиле многу, не само нас Македонците, туку и сиот свет, учејќи не како да го сочуваме и кај себе и кај другите моралот, карактерот, и пред се достоинството.

За Македонија и прашањето за Македонците се пишувало многу. Ние овој пат нема да навлегуваме длабоко во корените на историјата, туку само ќе ја консултираме во моменти кога тоа е потребно. Овој текст ќе ни открие што Библијата кажува за ова прашање, и со тоа ќе го дополниме мозаикот кој полека се создава.

 

 

 
TOLERANCE LOST Film

Првите 26 минути oд првиот дел на „Tolerance Lost“ - сет од 3 ДВД-ја (со времетраење од 6 часа ), серија која нуди конечен доказ дека сите вакцини, кои се прифатени и се дистрибуираат, предизвикуваат отежнување на крвотокот, таложење на честици во крвта, како и оштетување на ткивото во сите органи, хипоксија (намалено испорачување на кислород) и оштетувања на мозокот.

 
Критика на Дарвинизмот(со коментари на Едни Македонци) Picture


Еден – за прв пат екслузивно во дигитална форма ја дава на увид можеби единствената антидарвинистичка полемика во Македонија, односно тринаесетото поглавје на третиот дел - Иницијација - од  романот „Розата од вода“ на  Едни Македонци.

Ова поглавје е полемика и коментар на авторите  со текстовите на водечките научни умови кој се експлицитно и аргументирано против материјалистичката религија на еврејскиот „ гениј “  Чарлс Дарвин.

 
ХЕМОТЕРАПИЈАТА – НАЈСУРОВАТА ИЗМАМА НА МЕДИЦИНАТА? Picture


 ДАЛИ СОВРЕМЕНАТА МЕДИЦИНА СТАНАЛА ПРОТИВПРИРОДНА НАУКА?

ХЕМОТЕРАПИЈАТА – НАЈСУРОВАТА ИЗМАМА НА МЕДИЦИНАТА?

Иако во последниве стотина години многу медицински истражувачи и научници низ светот дефинирале повеќе од 300 терапии кои се покажале сосема успешни (и до 100%) во лекување на ракот, официјалната медицина прифаќа само три методи: хируршка интервенција за отстранување на туморот, зрачење и хемотерапија. Сите три методи го сакатат и разоруваат човечкиот организам и ја третираат само последицата, но не и причината. Дали лекувањето е вистинска цел на современата медицинска наука?

 

Пишува: Ивона Живковиќ

 
Измамата за ракот на дојка Picture


 

 

           Добре дојдовте во Измамата Наречена Рак на Дојка – специјалниот извештај кој ни ги отвора очите, на познатиот Заштитник на Здравјето - Мајк Адамс. Ова е шокантно соопштение кое ги обелоденува расипаните игри на индустријата за рак на дојка, откривајќи како стандардните програми за откривање и лекување на овој вид на рак се всушност дизајнирани да ја намамат жената во замка на еден многу штетен (но високо доходовен) систем на отровни третмани. Единственото нешто што овие третмани ќе го направат е тоа што тајно ќе го оштетат здравјето на жената.