English French German Italian Portuguese Russian Spanish

“ЕДЕН“ упатува повик за соработка до оние читатели на сајтот кои поседуваат интересни информации, истражуваат и имаат сопствено мислење за теми кои се обработуваат на овие страници или пак имаат преводи на македонски од статии објавени на други сајтови, блогови, часописи... да земат учество во понатамошното креирање и развивање на сајтот. Администраторите ќе ги разгледаат пристигнатите материјали и ќе ги објават оние кои се во склад со информациите кои веќе се нудат, а авторите или преведувачите кои ќе бидат најактивни ќе добијат своја рубрика и статус на уредници на истата. За повеќе информации или испраќање на материјалите контактирајте го администраторот на еден...

Како се станува авторитет во секоја област од животот Picture PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 
Напишано од Сашо   
Среда, 04 Март 2009 13:40
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.  Прво, одреди, определи, дефинирај ја областа, предметот во кој што сакаш да станеш експерт или авторитет.


2.  Второ, силно одлучи, провери и потврди, зошто сакаш да бидеш авторитет по тој предмет или област.


3.  Трето, направи скица на целокупниот досегашен обем на истражувања во полето , областа , предметот за кој што сакаш да бидеш експерт, авторитет.


4.  Четврто, издвој ги досегашните најголемите експерти и авторитети во таа област.


5.  Пето, проучи го колку што е можно повеќе челокупниот нивен поглед, истражување и искуство во таа област.


6.  Шесто, согледај дали сеуште сакаш да бидеш авторитет во таа област или сакаш да го промениш интересот. Верификација на 2.


7.  Седмо, започни да ги применуваш во пракса со проверка и потврда сите искуства и сознанија што ги имаш за таа област.


8.  Осмо, напиши што поедноставни, практични, разбирливи, применливи, целовито сумирани искуства во вид на стручна книга, презентација, емисија, филм или друго дело раководејки се од принципот на сублимација.


9.  Девето, истражи ги сите практични примени од твојот авторитет во дадената област.


10.  Десето, дејствувај во твојата околина така што со своето дело да го потикнуваш авторитетот на другите. Почни да го презентираш своето дело.


11.  Единаесето, зборот авторитет означува право на секој човек да биде креатор на сопствениот живот и на се што тој претставува. Вистинскиот авторитет секогаш е внатрешен. Правото на сопствен авторитет, сопствено создавање е составен дел од интегритетот на секој човек.

 

 

Извадок од: Плазматика-прирачника за креатори

Последно освежено ( Вторник, 21 Април 2009 20:01 )
 

Додади го твојот коментар

BoldItalicUnderlineStrikethroughSubscriptSuperscriptImageOrdered listUnordered listQuoteCode
Happy smileyVery happy smileyWinking smileyOh my God !Smiley with tonque outHot smileySad smileyCrying smileyShocked smileyBe Right BackAshamed smileyConfused smileyI dont knowThinking smileyEye-rolling smileySleepy smileyDon't tell anyoneBaring teeth smileyParty SmileySick smileyAngry smileyDevilAngelNerd smileySarcastic smileySecret tellingThumbs upThumbs downClapping handsFingerscrossedLeft hugRight hugBoyGirlMessengerHeartBroken heartRoseWilted roseKissGiftBirthday cakeCigaretteHandcuffsBeer mugDry martiniI'mMoonStarSunRainbowUmbrellaIslandRainStormDinner plateBowlPizzaCoffee cupCatDogBatGoatSnailTurtleSheepFilmstripNoteE-mailCameraLightClockTelephone receiverComputerMobile phoneXboxSoccer ballAutoAirplaneMoneyFilmFilm LinkSoundPictureExclamationRss
Вашиот псевдоним:
Вашата адреса за електронска пошта:
Предмет:
Коментар: