English French German Italian Portuguese Russian Spanish

“ЕДЕН“ упатува повик за соработка до оние читатели на сајтот кои поседуваат интересни информации, истражуваат и имаат сопствено мислење за теми кои се обработуваат на овие страници или пак имаат преводи на македонски од статии објавени на други сајтови, блогови, часописи... да земат учество во понатамошното креирање и развивање на сајтот. Администраторите ќе ги разгледаат пристигнатите материјали и ќе ги објават оние кои се во склад со информациите кои веќе се нудат, а авторите или преведувачите кои ќе бидат најактивни ќе добијат своја рубрика и статус на уредници на истата. За повеќе информации или испраќање на материјалите контактирајте го администраторот на еден...

Размислете двапати пред да ги претворите вашите деца во заморчиња! Film PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 4
НајлошоНајдобро 
Напишано од Антитрп Богумилски   
Среда, 01 Октомври 2008 12:22

ПОЗДРАВИ И ЧЕСТИТКИ !!!

Во нашиот град пристигна GARDASIL (или како и да се вика), вакцината за HPV.

Не, не е грешка, вакцина за HPV. ФДА  Food Drug Administration уште пред 2003 година знае дека HPV вирусот не е одговорен за појава на рак на матка и дека тој е најчесто една многу блага инфекција која и не треба да се лекува, а може да исчезне со зголемување на имунитетот и со одбегнување на стресни ситуации.

Исто така е потврдено дека кај 44,6 % од жените кои примиле вакцина се појавува рак на матка.

Дека има најмалку 5 смртни случаи иако не е раширена употребата на вакцината како и преку 3500 несакани ефекти.

Дека ако се вакцинира девојка или жена која веќе има HPV опасноста да добие рак на матка е многу по голема.

Никој не кажува колкаво е дејството, дали е трајно или не, затоа што секоја вакцина има времетраење.

Не се знаат долгорочните позитивни и негативни ефекти затоа што не е користена подолго.

Прашувам вака не образован и прост:

„ЗОШТО ТОЛКУ БРЗАТЕ ДА ЈА ПРИМЕНИТЕ КОГА И ПОНАПРЕДНИ, ПОБОГАТИ И ЗДРАВСТВА СО МНОГУ ПО НАПРЕДНО ЗДРАВСТВО ОД НАШЕТО ЈА НЕМААТ УСВОЕНО?“

А?

А?

 

Кој е најтемниот ноќен кошмар на фармацијата:

„Здрав и умрен човек“

Сите останати се нивни клиенти.

Колку повеќе клиенти, толку повеќе профит.

Дали на фармацијата и се исплати да најде лек на пример за реума? Ако го најде и ако го примени ништо од нивниот бизнис.

Во старо време лугето се жигосувале, во поново во конц. Логорите им ставаа бројчиња, а денес ги вакацинираат или клонираат со разни животински форми не соодветни на луѓето. Така си обезбедуваат муштерија за цел живот.

Дали некој на земјинава топка може да го убие американскиот претседател Џорџ Буш и да не одговара за тоа дело. Тоа го може само неговиот лекар, а тоа што ќе се држи за процедурите ќе биде доволно да не одговара. Процедурите се направени да се симне одговорноста на лекарите за нивните грешки во лекувањето. Процедурите се грешки но прифатени од естаблишментот и тука нема мрдање. На докторите им е забрането со закон да лекуваат луѓе, тие може само да третираат органи или болести. Ако во државата Њу Јорк некој медицински доктор му препорача на пациентот да земе некој народен лек или лек од билки, лекарската комора веднаш го праќа на психијатар и голема е веројатноста дека ќе ја изгуби лиценцата. Ако пак тоа го направи во државата Калифорнија веднаш ја губи лиценцата.

Во филмот К-пакс психијатарот му се заканува на вонземјанинот затоа што овој ги лекува луѓето затоа што му ја зема неговата работа. Вонземјанинот го прашува а ако ти треба да ги лекуваш дали до сега си излекувал некого?

Процедурите ги прави фармацијата и нив ги штити Codex Alimentarius. Тоа е закон со кој фармацијата се штити дури и тогаш кога во Африка ќе дава неколку години вакцина против СИДА, а после таа иста фирма и тоа калибар во фармацијата Мерк изјавува дека вакцината за СИДА не само што не е ефикасна туку предизвикува СИДА. Какво безобразие кога и малите деца знаат дека вирусот на СИДА не е изолиран по процедурите на вирусологијата па како тогаш може да се направи вакцина.

Тоа ме потсетува на грипот. Како може јас да знам како ќе мутира вирусот на грип за идната година, затоа што секоја година е со различен код. Не ја прашуваат баба Ванга затоа што не е меѓу живите, а и тие немаат потреба да спаднат на такви ненаучни гранки, само со сигурност знаат кој вирус ќе биде идната година, веројатно затоа што сами можеби го пуштаат.

Патем во вакцината за грип има:

1.      Ембриони од јајца од кокошка

2.      Жив вирус од грип (овогодишен се разбира)

3.      Формал дехид (формалин) за да го козервира вирусот.

4.      Етер

5.      Детергент

6.      Жива

7.      Молитва следната година да биде овој вирус

8.      Пропаганда на тв да се вакцинираат со ширење на лага колку луѓе умираат годишно од грип (бројката е зголемена за повеќе стотина пати и не се кажува дека 90% од нив се луѓе над 65 години, па тие најчесто и не умираат од грип туку од слабост на целиот организам или од некоја друга болест)

 

А, да поставам едно ептен глупаво прашање? Дали некој води евиденција на жртвите од вакцинацијата?

Да не се трудите веднаш ќе ви одговори Др Феда: Најн немат никакви последици од вакцинацијата, напротив, додатоците како жива, формалдехид, антифриз, СВ40 (вирус на рак) само го прават нашиот организам уште по снажен, па ако некој пукне тогаш тоа е од сила а не од труење.

Може уште едно глупаво прашање? Зошто се вакцинираат само децата а возрасните само за грип, при епидемии и кога одиме во ендемско место, т.е. место каде вообичаено ја има таа болест, а ниедна вакцина не е со трајна заштита?

Др. Феда одговара паметно: Ние бизнисмените сме хумани и затоа сакаме да ги заштитиме најмладите. Ние се потресуваме кога ке видиме некое дете болно од полио (детска парализа)

Драги Др. Феда. Вас ве интересираат само парите и тие сте ги издигнале во ранг на Божество и единствен Бог во кој верувате вие се парите. Единствена цел која ви е пред очи се пари и уште повеќе пари. Дали знаете дека проклет е оној кој се богати од маката на луѓето.

Вакцините се даваат на децата затоа што нивниот имун систем не е развиен и затоа што нема најчесто да одговори бурно кога се заразува, пардон вакцинира. Безобразието оди до таму што наеднаш се заразуваат децата со три болести како ДИТЕПЕР, дифтерија тетанус пертусис. Воопшто не е битно тоа дека детето нема шанса да се разболи од дифтерија затоа што таа болест се јавува во мизерни услови на живот, а одамна ја нема на Земјината топка, барем не таму каде што ги вакцинираат децата. Веројатноста бебето да се зарази со Тетанус исто така неверојатно мала, возрасните може повеќе да се заразат, затоа кај нив се дава во војската. Пертусис е црна кашлица, таа кај нас ја нема веќе можеби поради вакцината, но заштитата не е трајна и може да се разболи детето кога ќе стане возрасен. Значи ја нема а не е исчистена со вакцината. Еден детски лекар, светски признат онколог од Белград со име Петар Ивановски кажува дека прераното вакцинирање од ДИТЕПЕР може да предизвика леукемија кај децата.

Франција ја повлекува вакцинацијата на Хепатит Б во 1998 затоа што се поврзува со појава на имунолошки и невролошки пореметувања, а Македонија ја воведува 2005 или 2006, супер па ние сме многу по паметни и побогати од французите.

Во Германија вакцинацијата не е обврзана. Тие или помалку се грижат за своите блиски, или се многу по глупи од нас, а можеби е тоа затоа што се многу по сиромашни.

„Најголемата лага било кога искажана е дека вакцините се безбедни и ефектни“ Др Лен Хоровиц

„Една лага ако ја повторуваш доволно долго, луѓето ќе веруваат во неа“  Адоф Хитлер

„Ние не сме ја изгубиле вербата во Бог, туку само сме ја пренеле на медицинските професионалци“  Џорџ Бернард Шо

 

Тоа приказните за мали деца дека благодарение на вакцинацијата исчезнале некои болести е рамна на тоа дека заради загриженост за здравјето на нашите најблиски треба и мора да ги вакцинираме. Имено само некаде 10 % од светската популација се вакцинира.

Најголем број од болестите со кои се вакцинираат децата

се исчезнати,

се појавиле некогаш и исчезнале,

не се ендемски поткрепени

содржат многу поопасни вируси и состојки од болеста за која треба да ги заштитат

се ставаат на сите без оглед на тоа што некои деца не би смееле да ги примат заради претходни болести кои може да направат уште поголема штета.

Што содржат вакцините:

Формалдехид

Жива

Алуминиумски соединенија

Фенол

Боракс (отров за мравки)

Глицерин

Антифриз

 

Плус отрови кои се мешаат со човечка крв:

Животински органи

Ткиво и крв (мајмуни, крава, кокошка, свиња, кучиња, мртов човечки фетус и т.н.)

 

Отровни животински вируси

Како SV40 кој предизвикува рак кај луѓето

Големи протеини

Мутирани (по опасни) човечки вируси во високи дози

Бактериски ендотоксини

Антибиотици

Бактерии

Генетски модифицирана мувла

Латекс

ДНК од животински бактерии и вируси кои кога се инјектирани може да се надоврзат на ДНК на примателот

 

Дали некогаш се прашувате што прават со абортираните бебиња?

Вакцинацијата често го спречува развојот на имунитетот и како резултат имаме повторувачки болести

 

Вакцинацијата преку затапување на имунитетот и директно е основа за многу болести како:

Енкефалитис и менингит

Тешки инфекции

Повторувачки настински

Алергии

Проблеми со цревата

Аутизам

АДД и хиперактивност

Дислексија

Проблеми со говорот и однесувањето (социјализацијата)

Слепило

Глувост

 

И уште многу многу проблеми, а најголем е она кое го оставаат вакцинираните на следното поколение, затоа што некои проблеми се пренесуваат на следните поколенија и за нив се уште по страшни

Ова и уште кога видов дека на децата во градинките во млекото ќе им ставаат отров за глувци, пардон „флуорирање“. Гневен сум, гневен многу не затоа што ме прават будала, туку затоа што многумина мои сограѓани им веруваат.

 

 

Некои корисни линкови:

 

http://www.naturalnews.com/report_HPV_Vaccine_0.html

http://endofmen.wordpress.com/2007/12/21/hpv-vaccine-hoax-exposed/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последно освежено ( Сабота, 21 Февруари 2009 14:49 )
 

Додади го твојот коментар

BoldItalicUnderlineStrikethroughSubscriptSuperscriptImageOrdered listUnordered listQuoteCode
Happy smileyVery happy smileyWinking smileyOh my God !Smiley with tonque outHot smileySad smileyCrying smileyShocked smileyBe Right BackAshamed smileyConfused smileyI dont knowThinking smileyEye-rolling smileySleepy smileyDon't tell anyoneBaring teeth smileyParty SmileySick smileyAngry smileyDevilAngelNerd smileySarcastic smileySecret tellingThumbs upThumbs downClapping handsFingerscrossedLeft hugRight hugBoyGirlMessengerHeartBroken heartRoseWilted roseKissGiftBirthday cakeCigaretteHandcuffsBeer mugDry martiniI'mMoonStarSunRainbowUmbrellaIslandRainStormDinner plateBowlPizzaCoffee cupCatDogBatGoatSnailTurtleSheepFilmstripNoteE-mailCameraLightClockTelephone receiverComputerMobile phoneXboxSoccer ballAutoAirplaneMoneyFilmFilm LinkSoundPictureExclamationRss
Вашиот псевдоним:
Вашата адреса за електронска пошта:
Предмет:
Коментар: