English French German Italian Portuguese Russian Spanish

“ЕДЕН“ упатува повик за соработка до оние читатели на сајтот кои поседуваат интересни информации, истражуваат и имаат сопствено мислење за теми кои се обработуваат на овие страници или пак имаат преводи на македонски од статии објавени на други сајтови, блогови, часописи... да земат учество во понатамошното креирање и развивање на сајтот. Администраторите ќе ги разгледаат пристигнатите материјали и ќе ги објават оние кои се во склад со информациите кои веќе се нудат, а авторите или преведувачите кои ќе бидат најактивни ќе добијат своја рубрика и статус на уредници на истата. За повеќе информации или испраќање на материјалите контактирајте го администраторот на еден...

Флуорот отров за контрола на човековото однесување Picture PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 6
НајлошоНајдобро 
Напишано од Антитрп Богумилски   
Понеделник, 06 Октомври 2008 17:46

 

 

Ве повикувам да го прочитате ова, да го разберете и да го пренесете и на другите за да не ни се случи она кое е неминовно со употребата на натриум флуоридот.

Македонија се повеќе наликува на концентрационен логор. Се помалку можеме да излегуваме надвор од државата. Нема забрана за користење на радиоактивна гума како гориво или некои отровни производи, не пелцуваат или жигосуваат како стока со радиоактивни вакцини, но кога слушнав дека и водата за пиење ќе ни ја флуорираат, ова многу почна да ми наликува на геноцид.

 Секојдневно на телевизија слушаме дека пастите за заби содржат флуор и тој е препорачан од стоматолозите. Едно прашање до оние стоматолози кои препорачуваат употреба на флуор: Дали учеле биохемија? Ако учеле, дали учеле за флуорот дека е една од најотровните материи? Ако учеле, а учеле, тогаш кој е тој што го препорачува против кариес кога учеле дека флуорот предизвикува флуорични заби и што е уште пострашно флуорични коски (тоа се заби кои се со жолти петна и се ронат исто како и коските во кои е складиштен флуорот)

 

КАЖИ ЛАГА ГЛАСНО И ПОВТОРИ ЈА ПОВЕЌЕ ПАТИ И ЛУЃЕТО ЌЕ ВЕРУВААТ ВО НЕА“

 (Адолф Хитлер)

 

ЗЕМЈАТА Е ЛУДНИЦА ВО КОЈА ДРУГИТЕ ПЛАНЕТИ ГИ ДЕПОРТИРААТ СВОИТЕ ЛУДАЦИ“

 Волтер (Мемнон филозофот)

 

Контроверзниот флуорид е заеднички елемент во лекот PROZAC (FLUoxtene Hydrochloride) и Сарин нервен отров (Isopropyl-Methyl-Phosphoryl FLUoride.

Натриум флуоридот е опасен остаток при производството на алуминиум и е заеднички додаток во отровите за стаорци и бубашваби, во анестетиците, хипнотиците, психијатриските лекови и војниот нервен гас. Историски гледано неговото депонирање било многу скапо се додека некои алуминиумски индустрии претрупани со овој отров не и продадоа на јавноста безумна но високо профитабилна идеја да ја купат и да ја стават во водата за пиење, а после тоа да ПИЈАТ!

 


 

Да, во водата за пиење. Водата за пиење се смета дека не е опасна ако содржи отприлика 1ppm(еден дел на милион). Ако знаеме дека за пиење се користи само ½ од еден процент од водата, останатиот дел останува како слободен опасен остаток за хемиската индустрија каде ние ПЛАЌАМЕ да не трујат, а воедно да се ослободат од нивниот опасен за складирање отров.

Независни научници постојано повторуваат последниве 50 години дека флуоридот го скратува нашиот животен век, предизвикува рак и бројни ментални преметувања, силно ја засилува остеопорозата и скршените колкови, особено кај старите луѓе, не прави глупави, послушни и покорни се заедно. Има тврдења дека алуминиумот во мозокот е можен причинител на Алцхајмер болеста, а тоа го покажува фактот дека флуоридот има силен афинитет кон алуминиумот како и неговата способност да ја „измами“ крвно мозочната бариера, на која и наликува како хидроген јон и така овозможува хемикалијата да продре во мозочното ткиво.

Научниците кои се обидуваат да ни укажат на ова постојано се маргинализирани и жигосани како не научни, како и оневозможени да добијат поширок публицитет. Следи ги парите и ќе видиш кој контролира.

Во 1952 година фруоризацијата на водата за пиење е воведена преку рекламна кампања на Здравството во Америка. Таа агресивна кампања наликувала на оние на денешниве, а најмалку била поткрепена со научни докази и истражувања. Еден научник како Харолд Хач (Harold Hodge) токсиколог од Рочестер тимот ја бранел употребата на флуоридот како безопасна по здравјето на луѓето. Во една промотивна кампања во 1957 година тој на една табла запишува дека флуоризацијата на водата со концентрација 1ппм е безбедна за користење. Никаков доказ, само неговата креда на таблата и неговото уверување требало да бидат доволни, затоа што тој е калибар. Денес се знае дека истиот научник учествувал во испитувањето на влијанието на радијацијата врз луѓето во кои експерименти илјадници луѓе биле изложени на радијација во Рочестер. Тоа испитување било спроведено под раководството на Харолд Хач. Испитувањата биле изведувани со инјектирање 1945 и 1946 година. За да се направи атомска бомба потребни се огромни количества на флуорид. Поради поплаките од локалното население заради труење од флуоридните испарувања врз нив и стоката, направени се истражувања но биле класифицирани како доверливи и не биле објавени. Во нив согледале дека флуорот е силно токсичен и дека многу од работниците кои работеле во тие проекти биле силно затруени од флуоридот.

Втор промотер на фруоризацијата е Др. Роберт Кихо. Тоа е оној доктор кој најмногу влијаел да се додава во бензинот олово. Оловото знаеме што предизвикува и дека направило несогледливи последици врз човековото живеење како и тоа дека денес е исфрлено од употреба, но последиците ќе ги имаме уште кој знае колку години.

Овој проект за флуоризација е финансиран од ALCOA (Aluminium company of Amerika, Aluminium company of Canada, American petroleum institute, Dupont, Kaiser Aluminium, Reynolds Metals, US Steel и многу други придружни организации како National Institute of Dental Research.

Дали имате диабетес или бубрежни болести. Дијабетичарите трошат повеќе вода и ако таа е флуорирана тие добиваат зголемена доза на флуорид.

Болестите на бубрезите по дефиниција, ја намалуваат ефикасноста на бубрезите, а тие се основни во елиминирањето на флуоридот.

Но, да почнеме од почеток:

Првата појава на флуорирање на водата за пиење на Земјата е во Германските Нацистички концентрациони логори. Гестапо секако дека не го интересирале забите кај децата да бидат здрави. Нивната вистинска причина во водата да се става натриум флуорид е да ги стерилизираат луѓето и да ги направат оние во концентрационите логори да бидат мирни и покорни. (Ref. book: "The Crime and Punishment of I.G. Farben" by Joseph Borkin.)

Во едно писмо кое е примено во Ли фондацијата за истражување на исхраната во Милвоки Висконсин од 2 октомври 1954 година од хемичарот Чарлс Перкинс пишува:

„Го добив вашето писмо од 29 септември во кое баравте повеќе податоци во врска со мојата книга Вистината за Флуоризација на Водата за ефектите од флуоризација донесени во Англија од Русија од рускиот комунист Креминов. „Во триесетите години Хитлер и германските нацисти го гледале светот на иднината доминиран и контролиран од нацистичката филозофија и пан германизам. Германските хемичари работеле на еден генијален план за масовна контрола кој би бил претворен во дело од германскиот генерален штаб. Овој план е за потполна контрола на популацијата во секој поглед, преку водата за пиење. По овој метод тие би го контролирале населението во сите зони, би ја намалиле популацијата, затоа што водата предизвикува стерилитет кај жените и т.н. Во оваа замисла натриум флуоридот зазема едно од главните улоги...

„Повторување на дози кои се бескрајно мали флуорид со време ќе ја намалат индивидуалната сила за спротивставување на доминација со бавно труење и наркотизирање на одредени зони од мозокот, правејќи го така потчинет на волјата на оној кој владее со него. (слично на лоботомија)

„Вистинската причина зад флуорирање на водата не е загриженоста за детските заби. Доколку би била таа причина постојат многу начини на кои може тоа да се направи и многу по лесно, по евтино и по успешно. Вистинската причина За флуоризација на водата е да се намали отпорот на масите за доминација и контрола и губење на слободата.

Според Чарлс Елиот Перкинс истражувач хемичар пратен во Германија за да се погрижи за I.G. Farben Chemical Industries после Втората Светска војна кажува дека доза на флуор е употребена да ги направи луѓето послушни, смирени и покорни на владата. Тој пишува за научник кој кажува за истражување на флуоринот во текот на  20 години и тоа хемиски, биохемиски, психолошки и патолошки истражувања. Перкинс дознава од германскиот научник: „Од десната страна на тилот од левата страна на мозокот има мала зона на мозочно ткиво кое е одговорно за индивидуалната сила на спротивставување на доминација. Повторувајќи ги дозите на флуор со време малку по малку ја намалува индивидуалната сила за отпор со бавно труење, опијанувајќи ја оваа зона на мозочно ткиво и правејќи го потчинет на оние кои сакаат да владеат со него. Овој план ми го кажа Германски хемичар кој беше официјален во I.G. Farben Chemical Industries и во врвот на Нацистичкото движење од тоа време.   

(The Fact Finder, Box A Scottsdale, AZ 85352)

Внукот на Алберт Ајнштајн Dr. E.H. Bronner (хемичар кој што исто така бил воен затвореник во Втората Светска војна) во писмо пишано до Catholic Mirror Springfield, MA, January 1952:

„Најверојатно дека граѓаните на Масачусец се следните на ред за труење на водата.

„Постои страшна мрежа на подмолни агенти Златни интелектуални паразити кои работат во нашата држава денес и нивните последици растат секојдневно. Се по алармантни стануваат нивните дела и секоја година успеваат во својата намера да ја деморализираат, парализираат и уништат нашата голема Република од внатре согласно на нивниот злобен план. Трагичниот успех кои тие до сега го имаат постигнато е да се уништи моралот на Американскиот живот и нивната потполна победа над нас.

„Флуоризацијата на водата може да биде нивното нај суптилно оружје за нашето физичко и ментално уништување ...

„Како истражувач и хемичар во последниве 22 години јас лиценцирав 6 од моите 53 патенти. Врз основа на моето повеќегодишно искуство во здрава храна и полето на хемија дозволете да ве предупредам: флуоризацијата на водата за пиење е криминално безумие и сигурно национално самоубиство. Немојте да го правите тоа.

 „Дури и сосема мали количини на натриум флуорид се смртоносна доза која нема ефикасен антидот. Секој дератизатор знае дека тоа е нај ефикасниот уништувач на стаорци ... Натриум флуоридот е сосема различен од органскиот калциум флуоро фосфат кој му е неопходен на нашето тело кој дава сила на нашите коски и заби. Органскиот калциоум флуоро фосфат кој го има во соодветна храна е добра органска сол, нерастворлива во вода, а лесно асимилирачка од нашето тело, а неорганскиот натриум флуорид кој се употребува во флуорирањето на водата е моментален отров за телото и потполно се раствора во водата. Истражувањата покажуваат дека наместо да ги заштитуваат забите од расипување, флуорираната вода ги уништува забите уште во младоста со жолти точки и други патолошки состојби, а воедно предизвикува патолошки состојби во внатрешните органи во телото на оној кој го консумира. Како ова може да се нарече план за „здравје“? Што е зад тоа?

„Оние таканаречени доктори што го убедуваат народот да додаде намерно смртоносен отров во нивната вода за пиење е неверојатна. Ова е највисок облик на криминално безумие. Ако го знаеме ова тогаш ќе ни биде појасно она во што Хитлер и Сталин се согласувале од 1939 до 1941 во наводите на Лениновата последна желба и во Хитлеровиот Мајн Кампф:

„Америка ќе се деморализира, подели и уништи од внатре“....

„Дали нашите организации за цивилна одбрана и агенции се свесни за ризикот од труењето на водата со флуоризацијата. Неговата употреба е забележана и во други држави. Натриум флуоридот растворен во вода е најевтиниот и најефикасниот познат отров за стаорци: без боја без вкус и мирис: нема противотров, нема лек нема надеж. Моментално делува и потполно уништување на стаорците.

......

Флуоризацијата на водата може да биде бавно национално самоубиство или брза национална ликвидација. Тоа е безумно криминално предавство“.

Dr. E.H. Bronner, Mfg. Research Chemist, Los Angeles.

Ова не е се. Тоа е само капка во океанот наречен флуоридна измама.

Кога ќе ви кажат дека пастата за заби е добра затоа што содржи флуор и стоматолозите ја препорачуваат, помислете што си правите себе. Тоа што си правите себе, тоа ќе си го тргате, но дали имате право тоа да им го правите на сопствените деца?

Сега кога го знаеш ова немој да се преправаш дека не го знаеш.

Ако не веруваш во горе напишаново, провери, на интернет има многу нешта напишано за ова.

 

 

Последно освежено ( Понеделник, 02 Март 2009 14:36 )
 
Коментари (3)
Флуорид
3 Среда, 29 Јули 2015 02:02
Bart Simpson
НЕМА ГОСПОД ЗА ТОЈ ШТО НЕ Е ИНФОРМИРАН. А ДАЛИ ИМА ГОСПОД ДА СИ ЧУВА СВОЕТО СОЗДАНИЕ ОД САТАНАТА И ДА ИЗНЕРВИРАН СУМ ДО НЕБЕСА ДА МОЖАМ КАПАМ ОД БЕС БУКВАЛНО НЕМА ГОСПОД НИЕ СМЕ ГОСПОД САМИ ДА СЕ ЧУВАМЕ БРАЌА И СЕСТРИ ЗАЕДНИЧКИ СМЕ ПОСИЛНИ РАЗДВОЕНИ СМЕ ПОСЛАБИ ОБИДЕНЕТИ СМЕ ПОСИЛНИ РЕВОЛУЦИЈА НИ ТРЕБА БРАЌА НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ НЕМОЖАТ ДУХОТ ДА ВИ ГО ЗЕМАТ ДУХОТ Е БЕСМРТЕН .
za goce
2 Петок, 05 Февруари 2010 16:15
Violeta M.
Ova go najdov za Goce, za stetnosta na Hlorot vo ovdata za pienje.

Chlorine (Cl) is used in treating drinking water, swimming pools, hot tubs, etc,. to kill bacteria and other
microorganisms. There is also much concern about the levels of residual chlorine in drinking water, because excess
chlorine is thought to combine with certain organic water pollutants to form toxic chemicals and
carcinogens such as trihalomethanes.
Several epidemiological studies, including research from the National Cancer Institute and 10 other
organizations linked the chlorination of drinking water to increasing an individual's risk of developing
bladder cancer, with some of the studies also claiming a higher incidence of Hodgkin's disease,
colorectal, esophageal and breast cancer. According to these claims, women with breast cancer have
50 - 60% higher levels of organochlorines (chlorination byproducts) in their breast tissue compared to
women without breast cancer. Chlorination has also been associated with declining sperm counts,
male infertility, and circulatory disturbances based on some animal studies.

od http://www.acu-cell.com/fcl.html
Voda za pinje
1 Петок, 26 Јуни 2009 15:48
Goce
Ako moze nesto da napisete za stetnosta na hlorot sto se stava vo vodata za pinje , navodno za dazinfekcija na istata
Blagodaram

Додади го твојот коментар

BoldItalicUnderlineStrikethroughSubscriptSuperscriptImageOrdered listUnordered listQuoteCode
Happy smileyVery happy smileyWinking smileyOh my God !Smiley with tonque outHot smileySad smileyCrying smileyShocked smileyBe Right BackAshamed smileyConfused smileyI dont knowThinking smileyEye-rolling smileySleepy smileyDon't tell anyoneBaring teeth smileyParty SmileySick smileyAngry smileyDevilAngelNerd smileySarcastic smileySecret tellingThumbs upThumbs downClapping handsFingerscrossedLeft hugRight hugBoyGirlMessengerHeartBroken heartRoseWilted roseKissGiftBirthday cakeCigaretteHandcuffsBeer mugDry martiniI'mMoonStarSunRainbowUmbrellaIslandRainStormDinner plateBowlPizzaCoffee cupCatDogBatGoatSnailTurtleSheepFilmstripNoteE-mailCameraLightClockTelephone receiverComputerMobile phoneXboxSoccer ballAutoAirplaneMoneyFilmFilm LinkSoundPictureExclamationRss
Вашиот псевдоним:
Вашата адреса за електронска пошта:
Предмет:
Коментар: